Mimosa

Freedom Little Devil Di Casa Hesselink

Syntynyt 8.8.2016 
Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0 ja VA0, silmät ok (2019), sydämen ultraäänitutkimus ok (2019)


Mimosa on koira, joka on täynnä rakkautta kaikkia kohtaan, ihmisiä ja eläimiä. Mimosa on aina lähellä pyytämässä rapsutuksia tai leikkimään, nukkumassa tai syömässä luuta. Se osaa myös todella hyvin lukea perheemme muiden koirien eleitä ja saa innostettua Yanda-mummonkin leikkimään. Tarvittaessa se osaa ottaa muihin koiriin etäisyyttä ja antaa omaa tilaa.

Mimosan kanssa harrastetaan agilitya ja rally-tokoa. Se on harrastuksissa erittäin keskittynyt, kuuliainen ja haluaa tehdä kaiken mahdollisimman tarkasti ja oikein. Mimosan kanssa onkin treenattu paljon tarjoamisen kautta, jossa Mimosa saa itse miettiä oikean ratkaisun. Mimosa on erittäin ahne koira, mutta silti sille on treeneissä paras palkka lelun kanssa juokseminen ja lelun vetäminen. Mimosan kanssa olemme saavuttaneet rally-tokossa koulutustunnuksen RTK3 ja agilityssa kilpailemme pikkumaksi 3-luokassa. Mimosalla on näyttelyistä tulos H.

Kuvaaja Sami Ritoniemi

Kuvaaja Heli Tuominen
Mimosan kanssa on käyty kesällä 2019 MH-luonnekuvauksessa, mutta jouduimme keskeyttämään kuvauksen kuuman sään vuoksi. Luonnekuvaus on siis ohjaajan keskeyttämä ja meillä on mahdollisuus uusia se myöhemmin. Luonteeltaan Mimosa on kelpiemäisesti erittäin aktiivinen, mutta se osaa myös rauhoittua ja nauttii nukkumisesta sohvan kulmassa rapsutusetäisyydellä. Rauhoittuminen ei ole aina ollut Mimosalle helppoa, vaan nuorempana se vaati aina luun tai lelun natusteltavaksi ennen kuin pystyi rauhoittumaan. Tämän kesän aikana, Mimosan ollessa 3-vuotias, rauhoittuminen on onnistunut hyvin jo vieraammissakin paikoissa. Mimosa ei ole pelokas tai ääniarka. Mimosan kanssa on erittäin helppo kulkea kaupungissa ja vieraissa paikoissa. Jos Mimosa kuitenkin kohtaa jotain yllättävää tai pelottavaa, sen ensimmäinen reaktio voi olla hyvin voimakas. Säikähdettyään Mimosa kuitenkin menee nopeasti itse katsomaan tilannetta, eikä pelko jää päälle.

Mimosa rakastaa vetoleikkejä ja palloja. Se purkaa usein innostumistaan tai epävarmuuttaan leluihin, mikä sille on osittain myös opetettu. Esimerkiksi kun tulemme kotiin, Mimosalle annetaan pallo, johon se voi purkaa innostustaan samalla kun tervehdimme vanhemmat koirat ensimmäisinä. Mimosa on muihin kelpieihimme verrattuna äänekäs, sillä se usein ärisee ja murisee lelun kanssa. Mimosa ääntelee myös treeneissä turhautuessaan, useimmiten jos itse olen epäselvä tai jos Mimosa on epävarma siitä mitä siltä pyydetään. Tähän mennessä se ei ole kuitenkaan kertaakaan äännellyt kilpailutilanteessa rally-tokossa, vaan on tehnyt kilpailuissa erittäin keskittyneesti hommia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti