tiistai 5. heinäkuuta 2016

Ria & Valo

Viime talvena tapasin Rian (Midnight Spy Parramatta), joka oli tullut agilitykisoihin Tampereelle. Ria oli mahtavan oloinen kelpie, jolla on sopivasti luonnetta ja rohkeutta. Harmittelinkin sitä, että Rialle ei koskaan oltu suunniteltu pentuetta, itse olin ajatellut hankkia seuraavan kelpieni joltain kasvattajalta vuoden tai parin sisään.


Rian 5v syntymäpäiväkuva

Myöhemmin viestittelin Rian omistajan kanssa, joka oli sitä mieltä, ettei Rian astuttaminen olisi mitenkään mahdoton ajatus. Siitä alkoi nopealla tahdilla suunnitelmien tekeminen, uroksen etsiminen, haaveilu ja realiteettien punnitseminen, jos Midnight Spy -pentue meidän Yandan jälkeläisestä voisikin vielä olla mahdollista. 

Melko pian löysinkin uroksen, joka vaikutti paperilla oikein sopivalta sulhaselta Rialle. Otin yhteyttä Valon (Mimosan Villi Vaeltaja) omistajaan  ja pitkien viestittelyjen jälkeen kävin tapaamassa heitä pikaisesti agilitykisojen yhteydessä. Valo sulatti sydämeni heti, ja olisin ollut valmis nappaamaan sen autoon ja mukaan Tampereelle. 


Toimistokoira Valo
Kun Rian terveystulokset (selkä ja silmät) varmistuivat puhtaiksi, kävin vielä tutustumassa Valoon paremmalla ajalla. Valo vaikuttaa varsinaiselta herrasmieheltä, joka ei turhaan hötkyile tai hönkyä, innostuu yhdessä tekemisestä, mutta osaa myös nopeasti rauhoittua. Valo on myös kelpiemäisen innokas ja ihmisrakas. Päällimmäisenä ja tärkeimpänä asiana minulle jäi kuitenkin tunne siitä, että Valo ei ole luonteeltaan liian pehmeä, mutta ei myöskään turhan kova - jotain sopivasti siltä väliltä, eli varsin tasapainoinen kelpie.

Rian luonteesta osasin arvella jo jotain sen perusteella, mitä olen sitä nähnyt ja puhunut Rian omistajan kanssa. Rian emän Yandan omistajana en yllättynyt siitä, että Rialla on luonnetta ja intoa koko koiran täydeltä. Ria on tämän viikon luonani hoidossa, joten loppuviikosta osaan varmasti kertoa paljon paremmin luonteesta. Ensimmäisen yhteisen vuorokauden aikana olemme löytäneet yhteisen sävelen ja on ollut mahtava nähdä, miten hieno, rohkea ja tasapainoinen koira Riasta on tullut! Ria ei stressaa turhasta, vaan on sopeutunut uuteen asuntoon, aikatauluihin, tapoihin ja ulkoilureitteihin todella nopeasti.

Kirjoitan myöhemmin vielä Valosta ja Riasta erikseen pidemmät pätkät ja varmasti myös tätä yhdistelmää tulee pohdittua enemmän  suunnitelmien edetessä :) Ria KoiraNetissä 

Valo KoiraNetissä 

Yhdistelmä KoiraNetissä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti